Sollux Kft.


A Sollux Kft. 1999- ben alakult és a mai napig 100%-os magyar tulajdonban van. Társaságunk fő profilja a műanyag nyílászárók gyártása és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások (felmérés, kiszállítás, beépítés, garanciakezelés) gyakorlása. Mindezek mellett garázskapuk, tetőtéri ablakok, fa beltéri ajtók, acél bel- és kültéri ajtók (hőszigetelő, tűzgátló, biztonsági), valamint árnyékolástechnikai termékek, kiegészítők forgalmazásával is foglalkozunk.

A vállalkozás 12-13 fővel kezdte meg munkáját. Mára az alkalmazottak létszáma megduplázódott. Az áldozatos munkának és a megbízható munkaerőnek köszönhetően 2002-ben zöldmezős beruházásba fogott a tulajdonosi kör.

Az új és korszerű üzemcsarnokot, a kiszolgáló egységeket illetve a tágas bemutatótermet 2003 nyarán avatták fel.

Sollux Kft.


A megnövekedett gyártótérnek és a modernizációnak köszönhetően a termelékenység a duplájára növekedett az elmúlt 4 évben. A dolgozók kulturált körülmények között végzik munkájukat, melyet a biztos beszállítói háttér nagymértékben segít. Az állandósult létszám és az alacsony munkaerő fluktuáció a biztos háttér jele. Az új bázis létrehozása után sem állt meg az élet.

Sollux üzemcsarnok

A fiatalokra jellemző lendületnek köszönhetően, melyet a vezetőség is képvisel, folyamatos a fejlesztés. A gyártósort az utóbbi 2-3 évben szinte teljesen lecseréltük és felújítottuk. Jelenleg a szállítóeszközök lecserélése zajlik, a fejlődés következő lépcsőfokaként, hisz mindenki tudja a cégnél, a fejlődés motorja a folyamatos megújulás és innováció. Ennek érdekében 2007-ben bevezettük az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány szerinti minőségbiztosítást, mely a termékek folyamatos ellenőrzésén túl a környezetvédelemre és a hulladékkezelésre is különös figyelmet fordít.

Mindezekkel, valamint a megbízható minőséggel és teljesítésünkkel kivívtuk magunknak a jogot, hogy közbeszerzési pályázatokon is részt vehessünk. Az elmúlt években több nagyobb nagyságrendű munkát is elvállaltunk akár alvállalkozói, akár generálkivitelezői minőségben. Nyílászáróink több száz panellakást segítenek hozzá az energia megtakarításhoz. Forgalmunk egy részét, viszonteladói hálózatunk generálja. Számuk szintén növekedő tendenciát mutat. Bízunk benne, hogy tisztességes kiszolgálással és a kölcsönösségre alapuló korrekt üzletpolitikával, további együttműködésünk is gyümölcsöző marad.

Cégünk további fejlődésére reális garanciát jelent, hogy a nyugat kapujában, Sopronban a hazai piac mellett az export is jelentős százalékkal bír, mely további innovációval és a termelékenység fokozásával még tovább növelhető. Reméljük weboldalunk segítségére lesz a nyílászárókon való kiigazodásban, és a közeljövőben Önt is megrendelőink közt köszönthetjük.

Kis Gábor és Csóka István